2015. július 16., csütörtök

Könyvajánló

Sziasztok. Így első bejegyzés gyanánt (második, de semmi gond) egy könyvajánlóval érkeztem nektek. Úgy 3-4 könyvről olvashattok.


Maggie Stiefvater: Hollófiúk
Tartalom:
"Nem látó csak két okból pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján. Vagy te vagy a lény igaz szereleme… vagy te ölted meg őt. Blue Sargent minden évben ott áll látó anyja mellett, amikor a halálra várók elsétálnak előttük. Blue sosem látja őket: ebben az évben viszont egy fiú válik ki a sötétből, és megszólítja őt. A fiú, Gansey, az Aglionby nevű helyi magániskola jómódú tanulója. Blue egyszer megfogadta, hogy távol tartja magát az Aglionby diákjaitól. A Holló Fiúkként ismert banda csak bajt hozna rá. De Blue megmagyarázhatatlan vonzalmat érez Gansey iránt. A fiúnak egy küldetést kell teljesítenie, amelyben három másik Holló Fiú is érintett: Adam, az ösztöndíjas hallgató, a kiváltságosok mintapéldánya; Ronan, a zabolátlan lélek, akinek érzelmi skálája a haragtól a kétségbeesésig terjed, és Noah, a csendes szemlélő, aki sok dolgot észrevesz, de nagyon keveset beszél. Blue-t már egészen fiatalon figyelmeztették: ő okozza majd igaz szerelmének halálát. A lány nem hisz az igaz szerelemben, ezért soha nem is aggódott emiatt. De ahogy az élete egyre jobban összefonódik a Holló Fiúk furcsa és baljóslatú világával, már nem olyan biztos a dolgában."

Megjelenés éve: 2012.

Véleményem: Imádom ezt a könyvet, egyszerűen beszippantott. Vannak benne poénok, szóval röhögni is lehet rajta, vannak szomorúbb részek is, néhol még megborzongató dolog is van benne. A második rész sajnos még nem olvastam, de az is a polcomra fog kerülni, minél hamarabb úgy, mint ez. Ajánlom mindenkinek!
A második rész, az Álomrablók, illetve Álomtolvajok.




Cally Taylor: Mennyország várhat
Tartalom:
"Lucy Brown repes a boldogságtól. Álmai férfijával – a kedves, jóképű, szellemes Dannel – már az esküvőt tervezgetik, és minden, amire a lány valaha vágyott, hirtelen kézzelfogható közelségbe kerül. Az esküvő előestéjén azonban Lucy halálos balesetet szenved. 
Két lehetősége van: hagyja, hogy elszakítsák élete szerelmétől, és a mennybe megy, vagy örök életére Dannel marad… szellem képében. Lucy egy percig sem habozik a válasszal: nem akar megválni Dantől. De azért semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. 
Ha Lucy szellem akar lenni, társat kell találnia egy vadidegen embernek … 
És amikor rájön, hogy Anna, akit a barátnőjének hitt, bármire képes, hogy megszerezze magának az összetört és kiszolgáltatott Dant, hirtelen felgyorsulnak az események…"



Megjelenés éve: 2009.

Véleményem:  Az első ilyen fantasy témájú könyv volt amit olvastam. Én nagyon megszerettem ezt a könyvet, volt ahol majdnem elsírtam magam, de vannak benne vicces részek is. A szereplők szerethetők, és a könyv egyszerűen csodás. Remélem ezt is a polcomon láthatom majd.


Maggie Stiefvater: Mercy Falls farkasai 












Mind a három könyvet imádom, de rettentően. A kedvenc könyveim, bár a Forever-t még nem olvastam végig, de az is jó lesz úgy érzem. Sírtam is rajta párszor az biztos, de rettentő izgalmas, és letehetetlen. Mindenkinek ajánlom!

És így a végére, a kedvenc írónőmről pár dolgot.
WIKIPÉDIA!!

Maggie Stiefvater
Született: 1981. november 18. (33 éves)
Művei: 

  • Shiver - Borzongás
  • Linger - Várunk
  • Forever - Örökké
  • Raven Boys - Hollófiúk
  • The Dream Thieves - Álomrablók (Hollófiúk 2.)
  • The Scorpio Races - A Skorpió Vágta 
  • Lament – A Látó szerelme (Tündérdallam 1.)
  • Ballada - A holtak éneke (Tündérdallam 2.)
Remélem egyszer eljutok, egy Magyarországon lévő dedikálásra.






-Lucy M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése